Koliko obroka dajete psu na dan?

Član Sadržaj
2.svibanj 2008 00:33 | Promijenjeno 3.svibanj 2008 00:01(Teicaa)

VIDJELA SAM OVU TEMU NA ENGLESKOM FORUMU, PA ME ZANIMA VAŠE ISKUSTVO...
Ja Čičiju dajem kad stignem, mada mi je asistenica kod veterinara rekla da je najbolje hraniti psiće nakon šetnje, pa me zanima ako netko zna više!?
I da li je važno davati uvijek u isto vrijeme ?

2.svibanj 2008 00:38

moj charlie ima tri obroka.otprilike je o uvijek u isto vrijeme-pola sata simi-tamo. ali bitno im je tako davati jer se i oni onda nauče nekom redu. male psiće je uvijek dobro prvo nahraniti pa ih onda odvesti van jer oni ubrzo nakon obroka moraju obavljati nuždu

2.svibanj 2008 00:42

Ice jede dva puta na dan u isto vrijeme, nesmiju trčati barem pola sata nakon jela!

2.svibanj 2008 01:12

2x na dan..ujutro i navecer i izmedju ima medjuobroke -> keksi

2.svibanj 2008 02:02

Isto kao i oXia + vitamini

2.svibanj 2008 02:03

ja isto hranim 2 puta na dan, ujutro i navečer. al kakav benji navečer ima apetit, pojeo bi sve......

2.svibanj 2008 02:05

Moji ne biraju doba dana za dobar apetit

2.svibanj 2008 02:10

bome benji dobro jede, al navečer je ko lud za hranom. vjerojatno jer se preko dana dobro istrči pa mu zato bude veći apetit.

2.svibanj 2008 02:17

Ma to sigurno, ali ja kod svojih uopće ne mogu procijeniti kada su stvarno gladni jer non-stop žicaju...Dobro, to svi psi rade...

2.svibanj 2008 10:45

Remu dajemo hranu kad vidimo da mu je posudica prazna.. u početku dok je bio mali je to bilo 3-4 puta na dan, a sad 2 puta. sad i jako malo jede. već ga dugo nisam vidla da je navalil na posudu punu hrane. čini mi se ko da jede malo sad, malo za pol sata.... i tak. al pije jako puno vode, pogotovo nakon loptanja il šetnje

2.svibanj 2008 11:55

hm.............moj Mrki dobiva hranu 3 puta na dan,iako on jede kad on hoce.nije prozdrljiv i nikad ne zica hranu,ja mu tri puta na dan stavim u zdjelicu,a on jede kad hoce,nema oderdeno vrijeme.jede kad je gladan.od je gazda ipak.

2.svibanj 2008 16:44

Ja Čičiju stavim u posudicu onoliko koliko je psu potrebno od 5kg (otprilike 12dag), ali on to jede tijekom cijelog dana)... on nosi jedan po jedan kroket u svoju košaru tamo ga prožvačei ide po drugi). I tako cijelo vrijeme,? može li se to uopće nazvati hranjenjem ili ? malo je lud kad se toga tiče, u ove 2 god ga nikad nisam vidjela da jede nad posudicom!

2.svibanj 2008 18:00

Znam i ja jedan takav primjer s malim psićem, nije to niš zabrinjavajuće!

2.svibanj 2008 22:38

Moja Nera ima uvijek punu zdjelu krekerića, ali cura jede samo kad mi ručamo i kad idemo spavati ( tada zna da je vrag odnio šalu i da neće dobit više ništa extra).
Naravno, uvijek žica za zalogaj, uglavnom ga i dobije, ali je "vreća bez dna".
I voli sve, voće, povrće, meso, ribu, čak i šiške jede kad smo vani....sramota me, kao da je ne hranimo. Tješi me samo što je velika pasmina, pa kažu ljudi da je to normalno!?!

3.svibanj 2008 00:02

2× na dan, + poslastice, svakih 3 sata, i na dresuri!

3.svibanj 2008 00:26

Tvoja Nera je kao Čiči, "vreća bez dna" , i isto kad smo vani obavezno ako nađe kakvo smeće, odmah on vuče prema tamo...baš kako si rekla...sram te bude da će ljudi misliti da ga ne hranimo!

3.svibanj 2008 00:36

To uvijek misle i za moje pse, kada se vani uhvate smezlarenja! Nikako ih od toga odučiti...

3.svibanj 2008 00:53

Tješi me samo što je velika pasmina, pa kažu ljudi da je to normalno!?!E i Wendy nije velika pasmina pa stalno žica, kada got neko nešto jede ona sjedne na guzu i mlati šapicama onako kao da moli, skroz ih skupi. Ma ona je totalno posebna.

3.svibanj 2008 20:29

Moji psi dobivaju jednom. U principu nema pravila kako treba hraniti psa jer ovisi o veličini psa, starosti, te na kraju o tome bi imate vremena. Kao štenad psi bi trebali imati više manjih obroka. Kako odrastaju treba se smanjiti broj obroka, ali ostati primjerena količina hrane. U principu trebalo bi ih naviknuti na jedan do dva obroka dnevno. I po mogućnosti u isto vrijeme jer onda psi dobivaju nekakav red.

3.svibanj 2008 23:42

Aron klopa 3x dnevno. U 7:30, u 16:00 i u 21:00. Poslastice dobi 3x tjedno.

8.svibanj 2008 21:13

Do prije cca 2 mjeseca moj Fred je jeo 3 x dnevno i to u otprilike isto vrijeme. Međutim sam je odbacio treći obrok i sada jede ujutro oko pola 6 ( jer idem na posao) i navečer u isto vrijeme ( 17,3o sati. )Jedino što u podne dobiie oko 1 dcl juhe sa malo dvopeka. Nakon večere dobije ako želi žvakalicu i time se zabavlja. Moram priznati da mu taj režim prehrane odgovara i da uspjeva održati težinu nakon kastracije. Ali općenito Fred baš i nije tipičan labrador što se tiče prehrane. Baš i nije nešto proždrljiv i sam si odredi koliko mu je dosta. Ima dana kada jednostavno neće pojesti sve. Ali ima i dana kada traži još malo. Inače uvijek i to stvarno uvijek ostavi jedan kolačić koji ne pojede. Neznam što mu to znači ali tako radi od malena. Baš interesantno. Čak ako mu ga ponudim iz ruke neće pojesti taj zajdnj zalogaj.

-->